Bojlery z Popradu dostaly nové jméno. Tatramat je STIEBEL ELTRON

Praha 24. 3. 2021 ‒ Ohřívače vody společnosti Tatramat, jejíž historie sahá až do první poloviny 19. století, mění svůj název na STIEBEL ELTRON. K úplnému ukončení používání názvu Tatramat dojde ke konci letošního roku.

Tatramat je součástí německé skupiny STIEBEL ELTRON, která patří ke světové špičce v oblasti ohřevu vody, vytápění a obnovitelných zdrojů energie, od roku 2004. Díky tomuto spojení jsou popradské ohřívače vody dostupnější i pro zahraniční trhy. V roce 2020 změnila společnost Tatramat jméno na STIEBEL ELTRON Slovakia. Postupně dochází také k přejmenování všech ohřívačů vody Tatramat, některé jsou v nabídce už jen pod značkou STIEBEL ELTRON. “Značka Tatramat je pevně zakořeněna zejména na českém a slovenském trhu. Změna názvu na STIEBEL ELTRON umožní expanzi našich špičkových ohřívačů vody do celého světa, kde je tato značka respektována jako nositel nových technologií a představitel kvality a spolehlivosti. Zvýšení produkce umožní nabídnout našim zákazníkům i do budoucnosti slovenské ohřívače v německé kvalitě za příznivé ceny,“ říká produktový manažer Petr Novotný ze STIEBEL ELTRON. “Název Tatramat z trhu zmizí ke konci letošního roku, ale tradice vynikajících výrobků zpod Tater přetrvá,“ dodává.

Kvalita zpod Tater se stala neodmyslitelnou součástí našich domovů, koupelen i zážitků.

Historie úspešného popradského závodu Tatramat se začala psát v první polovině 19. století. V malé obci Matejovce, která je dnes součástí Popradu, vznikla rodinná strojní dílna Carla Augusta Scholtze. Zpočátku vyráběla klíny a hřebelce pro dobytek a brzy se začala specializovat na výrobu pocínovaného a pozinkovaného zboží pro domácnost. O sto let později se v Matejovcích vyráběly pozinkované a lakované sudy, bubny na asfalt, smaltované nádoby a hliníkové nádobí. S výrobou elektrických spotřebičů se začalo v 60. letech. V roce 1974 dostal podnik název Tatramat. Na přelomu tisíciletí došlo ke komplexní technologické a produktové inovaci ohřívačů vody. Do výroby tak byly zavedeny nové typy ohřívačů, které si získaly skvělou pověst i v zahraničí. Dlouholetá zkušenost s výrobou ohřívačů vody se odráží v použití nejmodernějších technologií při svařování vnitřních nádob a povrchové úpravě smaltem, který zabezpečuje hygienickou nezávadnost přípravy teplé vody. Použitím vysokoúčinné bezfreonové polyuretanové izolace má celá produkce ohřívačů vody značky Tatramat mimořádně nízký koeficient tepelných ztrát, díky kterému se ohřívače prosadily nejen na domácím, ale i na evropském trhu. Ohřívače vody značky Tatramat jsou vyhledávané nejen pro potřeby domácností, ale i firem, škol, či jiných zařízení.

O společnosti STIEBEL ELTRON:

V České republice byla společnost STIEBEL ELTRON založena v roce 1991. Firma patří celosvětově k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění, větrání a chlazení. STIEBEL ELTRON je rodinný podnik a od svého založení v roce 1924 se řídí vizí vyrábět zařízení vyznačující se vysokou energetickou účinností, komfortem a spolehlivostí. Je průkopníkem v oblasti obnovitelných zdrojů energií – konkrétně výrobu tepelných čerpadel zahájila společnost už v polovině 70. let minulého století. Skupina v současnosti vlastní sedm výrobních závodů, 26 prodejních společností a má zastoupení ve více než 120 zemích. Zhruba 50 % obratu pochází ze zahraničí. STIEBEL ELTRON má více než 3900 zaměstnanců po celém světě.

Více informací najdete na www.stiebel-eltron.cz a www.tatramat.cz.

Kontakty pro média:

Klára Pirochová