Jak být energeticky soběstačný se dozvíte na InnovationTOUR. Startuje 10. května, navštíví Liberec, Prahu, České Budějovice a Brno

Praha, 3. května 2022 ‒ Po úspěšném loňském ročníku přichází STIEBEL ELTRON i letos s InnovationTOUR po České republice. Ten, kdo potřebuje vyměnit kotel nebo ho zajímají nejnovější řešení z oblasti ohřevu vody, vytápění, větrání a chlazení, by si neměl nechat ujít příležitost navštívit mobilní stánek, kde bude možnost si prohlédnout produkty STIEBEL ELTRON a probrat vše potřebné s odborníky.

V moderním mobilním stánku budou představena inteligentní zařízení, která zvyšují komfort bydlení a umožňují ušetřit na energiích.  InnovationTOUR se koná 10. května v Liberci před pobočkou MARO (Doubská 1002), pokračuje 12. května a 13. května v Praze (PTÁČEK, Poděbradská 1020/30, Praha 9 - Vysočany),  16. - 17. května bude v Českých Budějovicích (GIENGER Tábor, Okružní 2686, České Budějovice) a zakončí v Brně (GIENGER BRNO, Tuřanka 115, Brno - Slatina) 19. května - 20. května.

Pokud stavíte či rekonstruujete dům, prohlédněte si tepelná čerpadla, která přeměňují energii nahromaděnou ve vzduchu a zemi na teplo pro vytápění. A nejen to, v letních měsících zajistí i příjemné chlazení domácnosti a v kombinaci se zásobníkem teplé vody i ohřev vody. K vidění budou i systémy řízeného větrání, jenž v obytných prostorách zajistí zdravý čerstvý vzduch. Díky zpětnému získávání tepla využívají zároveň až 90 % tepla získaného z odpadního vzduchu a přivádějí jej zpět. Šetří tak energii na vytápění domu. Prezentovány budou i průtokové a zásobníkové ohřívače vody či elektrické přímotopy.

Energetická soběstačnost a moderní řešení z oblasti vytápění v poslední době zajímá takřka každého. Povinnost vyměnit staré kotle na tuhá paliva, která se týká minimálně 150 tisíc domácností v Česku, se sice odložila z letošního 1. září o dva roky, nicméně i tak je kvůli čekacím lhůtám třeba situaci včas řešit. STIEBEL ELTRON pro tuto příležitost připravil výhodné sety tepelných čerpadel. “Nejsnazším řešením pro domácnosti a malé provozovny je výměna stávajícího neekologického kotle za nové tepelné čerpadlo, jehož provoz bude úspornější, komfortnější a šetrnější k životnímu prostředí. Typizované sety zajišťují vynikající účinnost a minimalizují chyby při montáži. Kromě vytápění zabezpečí ohřev vody, chlazení nebo větrání, lze je jednoduše a intuitivně ovládat. V široké nabídce jsou řešení pro každou stavební situaci, pro malé prostory, venkovní nebo vnitřní instalaci. Spolehlivě fungují i v horských oblastech,” říká Jan Metlický, obchodní ředitel společnosti STIEBEL ELTRON.

Vzhledem k aktuálnímu vývoji a snaze České republiky zvýšit energetickou bezpečnost snížením závislosti na plynu byly také upraveny podmínky kotlíkových dotací pro nízkopříjmové domácnosti na výměnu kotle na pevná paliva nesplňujícího 3., 4. a 5. emisní třídu. Konkrétně došlo k navýšení dotace na tepelné čerpadlo o 50 tisíc korun, tedy na 180 tisíc. Ostatní mohou čerpat dotaci na výměnu kotle až 100 000 Kč z programu Nová zelená úsporám. Všechna tepelná čerpadla STIEBEL ELTRON splňují nejpřísnější parametry a jsou uvedena v dotačním seznamu ověřených výrobků.

O společnosti STIEBEL ELTRON:

V České republice byla společnost STIEBEL ELTRON založena v roce 1991. Firma patří celosvětově k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění, větrání a chlazení. STIEBEL ELTRON je rodinný podnik a od svého založení v roce 1924 se řídí vizí vyrábět zařízení vyznačující se vysokou energetickou účinností, komfortem a spolehlivostí. Je průkopníkem v oblasti obnovitelných zdrojů energií – konkrétně výrobu tepelných čerpadel zahájila společnost už v polovině 70. let minulého století. Evropský úřad pro životní prostředí udělil v roce 2022 společnosti STIEBEL ELTRON nejvyšší hodnocení “Klimatický lídr”, za její využívání obnovitelných energií šetrných ke klimatu. Skupina v současnosti vlastní sedm výrobních závodů, 26 prodejních společností a má zastoupení ve více než 120 zemích. Zhruba 50 % obratu pochází ze zahraničí. STIEBEL ELTRON má přibližně 4000 zaměstnanců po celém světě.

Více informací najdete na www.stiebel-eltron.cz

Kontakty pro média:

 

Klára Pirochová

732 801 881

klara@pulpo.cz

Dana Stloukalová

602 185 379

dana.stloukalova@stiebel-eltron.cz