Česká pobočka STIEBEL ELTRON posiluje vedení

Praha 31. 5. 2022 ‒ V České republice se společnosti STIEBEL ELTRON, která celosvětově patří k technologickým lídrům v oblasti vytápění, větrání, chlazení, a ohřevu vody mimořádně daří. Firma posiluje týmy a obchodní ředitel Jan Metlický se stal jejím druhým jednatelem.

“Rád bych posílil postavení STIEBEL ELTRON na tuzemském trhu, jelikož kvalitou produktů a nabídkou služeb se řadíme mezi ty nejlepší,” říká Jan Metlický (36), jenž před působením ve STIEBEL ELTRON získával 10 let zkušeností v oboru. “Chceme posilovat naše působení mezi velkoobchody a navazovat nové spolupráce s kvalifikovanými montážními firmami, protože ty jsou pro doručení našich produktů ke koncovému zákazníkovi zcela zásadní. Zároveň rozšiřujeme působnost v oblasti developmentu a průmyslu,“ dodává Jan Metlický. “Česká pobočka STIEBEL ELTRON má nejlepší předpoklady k dalšímu růstu. V rámci rozvoje společnosti bylo tandemové vedení důležitým krokem k dosažení naší vize pro Českou republiku, ” říká Peter Slavkovský (39), jednatel a obchodní ředitel STIEBEL ELTRON divize pro střední a východní Evropu.

“Česká pobočka STIEBEL ELTRON je jedním z pilířů rychle se rozvíjející divize pro střední a východní Evropu. Za poslední rok výrazně posílila své týmy, obchodní oddělení se rozrostlo ze sedmi zaměstnanců na dvanáct, servisní oddělení ze sedmi na třináct a počet techniků vzrostl ze tří na šest. Stabilní tým a spokojení zaměstnanci jsou pro nás velmi důležití,” říká Peter Slavkovský. Společnost v roce 2019 otevřela prémiový showroom. Investice za zhruba 3,6 milionů korun firmě umožnila předvádět zákazníkům nabízené technologie v reálném provozu. Od dubna letošního roku STIEBEL ELTRON začal využívat služby jedné z nejlepších evropských přepravních a logistických firem. Větší skladové prostory a moderní logistika vytvářejí pevný základ pro zvládnutí aktuálního i budoucího růstu společnosti.

V České republice působí STIEBEL ELTRON od roku 1991, od roku 2018 je Praha sídlem  vedení Clusteru pro střední a východní Evropu, a tedy sídlem části top managementu mezinárodní skupiny STIEBEL ELTRON.  Firma je průkopníkem v oblasti obnovitelných zdrojů energií – konkrétně výrobu tepelných čerpadel zahájila společnost už v polovině 70. let minulého století. Evropský úřad pro životní prostředí udělil v roce 2022 společnosti STIEBEL ELTRON nejvyšší hodnocení “Klimatický lídr”, za její využívání obnovitelných energií šetrných ke klimatu. Skupina v současnosti vlastní sedm výrobních závodů, 26 prodejních společností a má zastoupení ve více než 120 zemích. Zhruba 50 % obratu pochází ze zahraničí. Společnost má přibližně 4000 zaměstnanců po celém světě.

Více informací najdete na www.stiebel-eltron.cz.

Kontakty pro média:

Klára Pirochová